sfaturi medicale de cardiologie pediatrica online medic.chat

Cardiologie Pediatrica la distanta – Sfaturi Medicale pe Medic.Chat

Sunt sigur ca nu de putine ori cand ati avut o problema medicala ati intrat pe Google si ati cautat simptomele pe care le manifestati si, in cel mai bun caz, ati fost coplesit de informatiile medicale explicate in termeni medicali greoi sau, din contra, foarte succint. In cel mai rau caz, ati ajuns la concluzia (de multe ori eronata) ca aveti una sau mai multe boli incurabile.

Odata cu cresterea accesibilitatii populatiei generale la informatii medicale, a crescut si rata auto-diagnosticarii si a prezentarii pacientilor la medicii specialisti pentru probleme ce puteau fi evaluate si rezolvate de catre medicul de familie, determinand aglomerarea serviciilor de urgenta sau de specialitate si cresterea timpului de asteptare.

Tocmai de aceea, am considerat oportun sa ma alatur serviciului Medic.Chat. Aceasta platforma reprezinta o combinatie buna intre accesibilitatea internetului si vizita la medicul specialist, oferind posibilitatea obtinerii unor informatii medicale rapide si facile, direct de la medicii specialisti din domeniu.

Bineinteles, platforma nu poate inlocui in totalitate vizita la medicul specialist sau la serviciul de urgenta in cazul unor urgente medicale. Insa poate ajuta pacientii, oferindu-le atat un diagnostic posibil, cat si un plan terapeutic corect (investigatii suplimentare, tratament, etc). De asemenea, un aspect foarte important al acestei platforme este ca faciliteaza discutia intre medicul curant si pacient (sau apartinator dupa caz) in cazul in care decizia terapeutica depinde de efectuarea unor investigatii mai amanuntite. Astfel, pacientul poate incarca in platforma analize sau investigatii imagistice pe care medicul le poate interpreta in contextul clinic prezentat.

Ce trebuie sa stiti despre Medic.Chat?

  • este o platforma online unde puteti gasi medici de diferite specialitati carora le puteti adresa (contra-cost) intrebari referitoare la simptomatologia resimtita de dvs sau de copilul dvs sau la investigatiile efectuate.
  • platforma faciliteaza legatura dintre medicul curant si pacientul cronic, oferind posibilitatea acestuia din urma de a tine la curent medicul cu starea lui de sanatate, prin descrierea simptomelor si trimiterea investigatiilor periodice recomandate; de asemenea, acest lucru scapa pacientul de drumuri in plus la cabinetul medical si de cheltuieli suplimentare, care uneori pot fi semnificative.
  • istoricul discutiei cu medicul specialist se pastreaza, putand fi revazut la o consultatie ulterioara

Cum puteti accesa platforma Medic.Chat pentru a discuta cu mine?

Puteti sa ma gasiti urmand acest link: https://app.medic.chat/dr/cosmin.grigore care o sa va redirectioneze catre cabinetul virtual. De aici, va trebui sa va creati un cont de utilizator folosind contul de Google sau Facebook sau adresa dvs de email, iar mai apoi veti putea sa-mi adresati o intrebare la care puteti sa atasati si investigatiile suplimentare efectuate deja.

Dupa ce ati trimis un mesaj, voi incerca in cel mai scurt timp sa revin cu un raspuns complet. De obicei raspund in mai putin de 2 ore, insa exista cazuri in care raspunsul poate sa apara in maxim 24 de ore.

Care sunt situatiile in care este bine sa apelati la serviciul Medic.Chat?

  • copilul dvs prezinta simptome ce credeti ca pot sa fie legate de o boala cardiaca (puls crescut/scazut/neregulat, lesin, tensiune arteriala scazuta/crescuta, dureri in piept, respiratie dificila, etc). ATENTIE! DACA STAREA GENERALA A COPILULUI DVS ESTE GRAVA, APELATI SERVICIUL DE URGENTA 112!
  • copilul dvs prezinta simptomatologie, dar nu stiti daca trebuie sau nu sa va indreptati catre un serviciu de urgenta/cardiologie pediatrica
  • doriti o a doua opinie referitoare la diagnosticul/indicatia de tratament primita

ATENTIE! Puteti sa imi adresati intrebari prin intermediul serviciului Medic.Chat doar in legatura cu problemele medicale ale unui pacient cu varsta < 18 ani. Daca dvs sau copilul dvs aveti varsta mai mare de 18 ani, este necesara adresarea catre un medic cardiolog de adulti.