Medicamente care alungesc intervalul QT
Uncategorized

Medicamentele care alungesc intervalul QT

Vizualizari: 1013
Timp de citire:1 Minute, 30 Secunde

Sindromul de QT lung (LQTS) este o tulburare cardiaca congenitală a repolarizarii ventriculare secundara unor mutatii la nivelul unor canale de potasiu, sodiu sau calciu. Acesta este caracterizat printr-o prelungire a intervalului QT (corectat pentru frecventa cardiaca si varsta) pe electrocardiograma (EKG) ce predispune la tahiaritmii ventriculare, care poate duce la sincopă, stop cardiac sau moarte subită.

Sindromul de QT lung poate fi congenital (din nastere) sau dobandit, cauzat de medicamente, dezechilibre electrolitice sau boli preexistente. Sindromul de QT lung dobandit apare in urma consumului anumitor medicamente care alungesc QT, tulburarilor elecrtrolitice (hipopotasemie, hipocalcemie sau hipomagneziemie) sau unor boli subiacente, de regula pe baza unei predispozitii genetice.

Puteti citi mai multe despre Sindromul de QT lung aici!

Lista completa, la zi, a medicamentelor care alungesc QT se poate gasi pe https://crediblemeds.org/index.php/tools/pdfdownload?f=dta_en

Mai jos gasiti lista medicamentelor care alungesc QT, revizuita la data de 26 Mai 2022.


Notă: Medicamentele din această listă sunt revizuite în mod continuu pentru a se asigura că dovezile disponibile susțin plasarea lor pe această listă. Lista se schimbă regulat și recomandăm să verificați site-ul crediblemeds.org pentru cele mai noi informații.

Disclaimer: informațiile prezentate sunt destinate exclusiv scopului de a furniza informații generale despre aspecte legate de sănătate. Nu este destinat în niciun alt scop, incluzând, dar fără a se limita la, sfaturi medicale și / sau tratament și nici nu se intenționează să înlocuiască relațiile utilizatorilor cu proprii furnizori de servicii medicale. Absența medicamentelor din aceste lista nu ar trebui considerată o indicație că acestea nu prezintă risc de alungire a intervalului QT sau de aparitie a torsadei vârfurilor. Multe medicamente nu au fost testate pentru acest risc la pacienți, în special la cei cu sindrom de QT lung congenital.